Een Travellerspoint blog

Arrowtown en skigerief

Oud goudzoekersstadje, de kapper en de skiverhuur

semi-overcast 7 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Volgens het weerbericht gingen er vandaag opnieuw sneeuwbuien komen, maar toen ik opstond, was het redelijk goed weer, halfbewolkt, dus nog redelijk veel zon. Was van plan om naar Arrowtown te gaan, een oud goudzoekersstadje op zo'n 25 km van Queenstown. Zelfs al was het slecht weer geweest, zo'n stadje in de sneeuw was zo erg nog niet.

Daar dus naartoe gegaan, was wel een tof stadje, met nog allemaal gebouwen van in de jaren 1800, wel gezellig. Twee straten groot, dus was er snel doorgewandeld, kijkje gaan nemen in de plaatselijke gevangenis uit die tijd, en dan ene bezoekje gebracht aan de 'Chinese Settlement', een onderdeel van Arrowtown. Tijdens de goudkoorts waren er immers ook een heel deel Chinezen die hier hun geluk kwamen beproeven. Ze moesten vaak gaan zoeken op land dat door de anderen al verlaten was, maar trokken toch hun plan. Ze woonden daar wel in erbarmelijk omstandigheden.

Vanuit Arrowtown vertrekken er ook een paar wandelpaden, en aangezien ik alle tijd van de wereld had, na de lunch in een plaatselijke bistro, een wandeling gemaakt langs de rivier. Wel een mooi zicht, het bos in de winter, met een laagje sneeuw. Gezellig. De omringende bergen hadden ook allemaal een laagje sneeuw gekregen na gisteren. Knap zicht, precies allemaal pannenkoeken, gedrapeerd over een bol ijs, en bestrooid met bloemsuiker...Mmm.

Eens terug in Queenstown langsgeweest bij de kapper (moest ook eens gebeuren). Kapster kwam uit Engeland, vriendelijk meiske, en ze heeft zich kunnen inhouden om mij een Wayne Rooney-kapsel te geven, dus ik ben content.

Daarna mijn skigerief gaan passen, zodat ik de volgende dag het enkel paar moest komen ophalen en onmiddellijk op de eerste shuttle-bus richting Coronet Peak kon vertrekken. Diegene die me geholpen heeft was ne Fransman, beetje over de Franse skidomeinen gebabbeld.

Die avond wat TV-gekeken en gebabbeld met campinggenoten. Wel gezellig.
Vroeg gaan slapen want de volgende dag ging ik skien!! Yihaa.

Geplaatst door Kenneth NZ 17:43 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged educational Reacties (0)

Wind, regen en sneeuwbuien

't Kan niet alle dagen feest zijn.

all seasons in one day 5 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Bijzonder stormachtige nacht. Stevige rukwinden schudden Kowhai stevig heen en weer, met daarbij nog een paar felle regenbuien. Gezellig!

's Ochtends was het nog altijd stevig aan het regenen, en er hing niet veel beterschap in de lucht. Dan maar uitgebreid gaan ontbijten in een etablissement in de buurt, en de weekendkrant gelezen. Rond de middag dan een wandeling door Queenstown gemaakt, tussen de buien door (want iedere local hier aan wie ik vroeg wat mensen hier deden als het regende, antwoordde: binnen zitten en koffie drinken... hmm ging een kalm dagje worden dus). Ondertussen waren de buien trouwens overgeschakeld van regen naar sneeuw, dus dat was al wat aangenamer. Was trouwens ook al goed koud, dus was al een beetje in de skivakantiestemming voor mijn ski-maandag.

Op het campervanpark een van de groep tegengekomen met wie ik gaan bungyjumpen was, en met hem dan het Queenstown Hill Track gedaan, ongeveer een tocht van 2 uur, de heuvel vlak bij het centrum van Queenstown (ongeveer 900m hoog, 500m klimmen). Vandaar wel een mooi zicht op Queenstown, het meer, en de omliggende bergen, die allemaal met een klein laagje sneeuw bedekt waren.

'S avonds wat tv gekeken, het waren de All Blacks (nationaal rugby team) tegen Ierland. Was wel een toffe match. De All Blacks doen altijd de Maori War Dance (Haka) voor de match om de tegenstander te intimideren en dat was wel grappig om te zien hoe ook de niet-Maori meedoen.
Tijdens de match is wel de elektriciteit op het campervanpark uitgevallen, maar gelukkig duurde dat maar een half uurtje of zo, en had iedereen daarna terug stroom (anders was het wel een heel koude nacht geweest, zo zonder heater).

Dus eigenlijk geen fluit gedaan vandaag, maar het weer was er ook niet naar. En buiten de adrenaline-acitviteiten is er hier ook niet veel te doen. Maar toch wel de nodige activiteit gehad met die beklimming van de heuvel.
't Kan niet alle dagen feest zijn nietwaar...

Geplaatst door Kenneth NZ 15:04 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged tourist_sites Reacties (1)

Bungy Jumping!

WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

semi-overcast 12 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Deze ochtend wakker geworden met een iets meer dan normale nervositeit en excitement. Ik had immers de vorige dag een bungy-sprong geboekt boven de Nevis-rivier, een sprong van maar liefst 134m diep, de hoogste in NZ! Ne mens zou voor minder wat zenuwachtig zijn... (Heb express op voorhand niets vermeld, kwestie van mijn mama niet te ongerust te maken he :) )

Om 8u dan ingecheckt bij het bungysprongbureau, na eerst mijn eerste Starbucks-capuccino gedronken te hebben, kwestie van goed wakker te zijn en extra te beseffen waar ik aan begonnen ben. Had voor deze bungy-sprong eigenlijk meer zenuwen dan voor het skydiven. Bij het skydiven was er immers iemand waar je aan vasthing, en uiteindelijk stond zijn leven ook op het spel! En nu was dat niet het geval. Je springt helemaal alleen, en je springt zelf. Dusja, a little bit more exciting...

Met een 10-tal personen (6 springers en 4 toeschouwers (mietjes)) dan het busje in, op weg naar de jump-site. Onderweg passeerden we de brug waar de allereerste whacko met een elastiek aan zijn voeten vanaf is gesprongen en het bungyjumpen is ontstaan. Die jump is 43m hoog, en de chauffeur wees er doodleuk op dat onze sprong meer dan 3 maal zo diep ging zijn... slik... De muziek in het busje was er ook speciaal om gedaan, allemaal over vallen en doodgaan enzo, beetje in de stijl van "er is leven, er is leven na de dood..." Hmmm.

Het laatste deel van de rit ging dan offroad, steil omhoog, en uiteindelijk kwam dan de jump-pod in zicht. Een cabine, hoog boven de rivier gespannen aan stalen kabels. Iedereen een jump-harnas aan, en rara wie er eerst mocht, jawel, ikke. Ik was de Bungy rope tester van de dag, de allereerste sprong van de dag... Ik was de zwaarste, en als ik niet te pletter stortte, dan zou de rest ook wel moeten lukken. Hmm, spannend.

In een cabineke langs de kabel naar de jump-pod gebracht, en dan voor de eerste keer de bodem van de vallei gezien. Damn, da's diep... In de pod dan dingen rond mijn kuiten gekregen, even naar beneden kunnen kijken, een stoel in, waar de bungy dan aan mijn harnas en enkels werd bevestigd. Goed naar de instructies van de jumpmaster geluisterd, want er stond wel wat wind dus ik moest goed 'head first' jumpen. De infrasctructuur zag er heel degelijk uit en de aanpak van de mannen was heel professioneel, dus had er wel al een beetje meer vertrouwen in, maar het geeft wel nen enorme kick als de dan met niks anders dan nen oversized elastiek aan uw benen naar een plankje 140m hoog boven een rivier huppelt.

Op het plankje, even van het zicht genieten, met een lichte schrik weliswaar, en wachten tot de jumpmaster aftelt...

One, Two, Three,...

Jump!

P1000712.jpg

WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Geeft wel nen enorme kick, die eerste meters. Tegen een razende snelheid 8.5 seconden naar beneden vallen, de valleibodem dichter en dichter zien komen, en dan laat de bungy je zachtjes uitrekken. Een paar keer naar boven en naar beneden, dan aan een riempje trekken en dan ga je van hangen naar zitten en zit je rustig na te genieten, terwijl je opnieuw naar boven wordt gehesen. Beestig! Maar al bij al had ik er niet zo zenuwachtig voor moeten zijn. Maarja, dat verhoogt de kick he. Heb er ook een DVD van, dus die kunnen jullie achteraf ook allemaal eens bekijken. Echt geweldig.

Na de jump dan terug naar Queenstown, waar ik eens minder spannende namiddag heb beleefd.
Eerst naar het visitorcenter gegaan, heb mijn skipas en materiaal besteld voor maandag, want het skiseizoen begint hier morgen. En morgen en zondag voorspellen ze sneeuw hier, en maandag goed weer, dus ik ga maandag een dagje skien, wanneer het goed weer is en er minder volk op de piste zal zijn wegens geen weekend! Ik moet die skipistes hier toch ook eens bezien he...

In de namiddag dan de gondel naar boven genomen voor een zicht op Queenstown. Was wel mooi, met Coronet Peak in de verte (waar ik ga skien), maar niet echt spectaculair. Ben ginder boven ook nog eens met een luge (soort karretje/slee) van de heuvel afgekomen via een aangelegd parcours, was ook wel plezant.

Ge ziet, namiddag was beduidend minder spannend, maar had wel genoeg gehad in de voormiddag!

Ik weet nog niet wat ik morgen ga doen, hangt van het weer af, kan zijn dat er een kleine sneeuwstorm is, dus afwachten.

Bye!

Geplaatst door Kenneth NZ 19:27 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged tourist_sites Reacties (3)

Mount Roy in Wanaka

Fameuze klim

sunny 14 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Voor deze dag stond de beklimming van Mount Roy, vlak naast Wanaka en het meer, op het programma. Met de summit op een hoogte van 1576m en een startpunt ergens rond de 350m, had ik dus heel wat klimwerk voor de boeg.

Om 9u15 dan aan de tocht begonnen, met volle moed en lichte onderschatting van de moeilijkheidsgraad, met de goeie rugzak met lunchpakket, net genoeg water en mijn jas. Er was geen wolkje aan de hemel, en de zon kwam net boven de bergen uit piepen, en de weiden in het dal kleurden nog wit van de nachtvorst (gelukkig had ik een verwarmingstoestelletje in de camper, want tegen de ochtend was zelfs de condensatie op het raam langs de binnenkant in de camper bevroren... ge moet ni vragen....).

Heb onderweg naar de top toch wel enkele keren een rustpauze moeten nemen, want de hellingsgraad was toch wel redelijk pittig. In totaal was de klim naar de top 8 km lang, om +-1200 m hoogteverschil te overbruggen. Maar die rustpauzes nam ik er graag bij, had immers alle tijd van de wereld en het panoramisch zicht op de vallei, het meer en de omliggende bergen was geweldig.

Na exact 3 uur klimmen dan om 12u15 te top bereikt. De laatste 45 min waren trouwens door sneeuw en ijs, heel plezant om door te stappen, beetje avontuurlijk, maar je moest toch wel opletten om niet uit te schuiven en op je bek te gaan. En vanop de top dan een immens mooi uitzicht op de streek. De zon had dan ook haar hoogste punt bereikt en deed het hele gebied schitteren. Ongelooflijk mooi zicht. Het was een hele klim naar boven, 3 u lang niets anders dan klimmen, maar het was het waard. Op de top dan gepicknickt en nog wat van het uitzicht genoten en dan aan de afdaling begonnen. Uiteindelijk was ik dan om 14u50, dus na iets minder dan 6 uur terug beneden op de parking. Moe maar zeer tevreden.

Vervolgens de rit verdergezet naar Queenstown, zowat de meest populaire backpackersstad in NZ, omwille van de waaier aan activiteiten dat je hier kan doen. De rit ernaartoe was door hetzelfde prachtige landschap, en eens aangekomen en ingecheckt in het campervanpark, iets gezocht om te eten en daarna naar de cinema geweest (vond van mezelf dat ik dat wel verdiend had na mijn zware lichamelijke inspanning van vandaag, en had er wel zin in). Indiana Jones and the Kingdom of The Crystal Skull is het geworden. Plezante, typische Indiana Jones film, goed voor een avondje entertainment.

Daarna gaan slapen want voor de volgende dag had ik iets zeer spannends gepland, maar meer daarover in de volgende post!

Geplaatst door Kenneth NZ 17:09 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged foot Reacties (1)

Trip naar Wanaka

Ongelooflijk waanzinnig mooi stukje Nieuw Zeeland

sunny 14 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Had 's ochtends nog even overwogen om in Franz Josef te gaan indoor ijsklimmen, maar daar toch van af gezien omdat op die manier de ervaring van op de gletsjer zelf dan uniek blijft.

Had een rit voor de boeg van Franz Josef naar Wanaka. Was eerst van plan om door Wanaka te rijden, maar aangezien de Amerikaan van op de Tongariro-crossing lovende woorden had over de tochten die je hier kon ondernemen, toch besloten om het een dagje te spenderen.

De weg liep eerst langs Knights Point, waar er volgens de reisgids een pinguinkolonie moest zijn, maar geen enkele pinguin gezien. De look out was bovendien een 100 tal meter boven de zeespiegel, dus zelfs al waren er 100 pinguins, ge had ze toch niet kunnen zien. Der was wel een familie Japanners, en dat zijn ook best wel interessante wezens om naar te kijken, maar had toch liever wat pinguins gehad.

Volgende halte, beetje verder, was Ship Creek, waar er volgens de reisgids dolfijnen in de golven van de zee te zien waren, maar buiten een mooi strand, geen dolfijnen te zien... Alleen diezelfde familie Japanners. Hehe.

Volgende halte was Haast, waar alles op z'n dode gemak gebeurt, om te tanken, en ze wisten wel dat ze het enige tankstation in de omstreken waren... 17 dollarcent duurder (9 eurocent) dan elders. Naja.

En vanaf Haast begon dan de mooie route richting Wanaka. Niet dat de vorige 120 km niet mooi waren, maar de laatste 100 km naar Wanaka waren fabelachtig mooi. Was een zonovergoten dag, geen wolkje te zien, langs Lake Wanaka gereden, met besneeuwde bergtoppen die weerspiegelen in het meer, tussen Lake Wanaka en Lake Hawea (nog zo'n schitterend meer), tot in Wanaka zelf, het tot nu toe mooiste stadje dat ik ben tegengekomen. Niet zozeer dat de gebouwen mooi zijn (want die zijn hier overal hetzelfde), maar door de prachtige locatie tussen de bergen en vlak aan het meer.

Wat info gaan vragen in het Visitor Centre over de tracks hier, en daarna een tochtje van een uur gedaan naar de top van Mount Iron, vanwaar je een prachtig zicht had op beide meren en de bergen rondom, waaronder ook Roy Peak, 1578m, die ik morgen ga beklimmen. Waanzinnig mooie streek hier, echt het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb. Magnificent.

Daarna ingecheckt in een campervanpark, met een powered site deze keer, want ik ga deze nacht echt wel mijn verwarmingsblazerke nodig hebben! 's nachts schommelt het kwik hier rond het vriespunt, en overdag was het toch een 14tal graden. Helemaal niet slecht, de winter hier, had het veel natter en kouder verwacht.

Vanavond dan voor de verandering eens Thais gaan eten, zeer lekker, of wat had je gedacht. Ik ga straks nog een van de bars hier eens uitchecken, en dan alweer dodo doen voor another exciting edition of NZ sensation!

Cheers.

Geplaatst door Kenneth NZ 20:31 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged automotive Reacties (1)

(Berichten 21 - 25 uit 49) « Pagina 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 »