Een Travellerspoint blog

Bye Bye New Zealand

The inevitable journey home...

semi-overcast 13 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Toen ik de vorige post aan het typen was, kwam een van de uitbaters van de Globe-bar van het hostel aankondigen dat ze gratis pizza's uitdeelden die avond. Dus voor het avondeten hoefde ik al restaurantje te zoeken. In de bar dan mezelf te goed gedaan aan een heel assortiment van pizza's (beetje te vergelijken met het buffet van pizza hut, maar dan betere pizza's). En met een goed buikje vol dan nog eens een kijkje gaan nemen in het casino, maar toch besloten om geen geld weg te gooien, want in tegenstelling tot de namiddag, waren de meeste tafels voor het grootste deel bezet met ervaren spelers. En ik had maar 20 dollar meer (10 euro), en de minimum inzet bij blackjack was 10 dollar, dus ik zou in het slechtste geval twee keer kunnen spelen hebben. Voor roulette was het minimum 2.5 dollar, maarja, de kans dat ge daar met een klein startbedrag met een valies vol geld kunt buitenwandelen is redelijk beperkt...

Daarna nog met een kamergenoot een paar pintjes gaan drinken in de bar beneden. Muziek en ambiance waren wel goed, maar hier werd ook duidelijk dat de pils niet echt van de sterkste kant was. Ik schat 3.5 - 4%. En na 4 'pints', die elk 6.5 dollar kosten = 3.75 euro, en nog niks te voelen qua alcoholintoxicatie (=zattigheid) het toch maar rond 1u voor bekeken gehouden. Checkout was immers om 10u, en wou toch niet te moe aan de terugreis beginnen.

's Ochtends dan nog een beetje ontbeten (had nog een kiwi over), en nog een laatste wandeling gemaakt in Queen Street, de hoofdstraat hier in Auckland, en dan rond 11u30 de Airbus-shuttle naar de luchthaven genomen. Mijn avontuur hier in NZ zat er definitief op. :(

Bagage ingecheckt, en zoas beloofd een voucher gekregen voor de VIP-Lounge. Maar voor ik daar geraakte moest ik eerst nog langs immigratie passeren, en daar moest iedereen blijkbaar ook een departure-tax betalen. Handige manier om snel nog wat geld af te troggelen (na het toch wel aanzienlijke bedrag dat ik hier gespendeerd heb en in hun economie gepompt heb). Enfin ja, tax was 25 dollar, en gelukkig had ik toevallig nog net 25 dollar over.

Dan direct doorgewandeld naar de VIP-lounge, waar ik in een mooi en luxueus decor zowel het buffet als de bar geplunderd heb. Gedurende een 45 minuten daar dan genoten van het lekkere eten, sloten bacardi-cola's en rode wijn gedronken heb, terwijl ik tegelijkertijd op de P;aystations daar wat gespeeld heb. Normaal gezien ging de hostess afroepen wanneer het boarden begonnen was, maar toen ze dat een kwartier na het initiele uur nog niet gedaan had, toch maar naar de gate gegaan, en maar goed ook, want ze waren net bezig aan de final call. Dus als een van de laatste het vliegtuig op, opnieuw aan een nooduitgang, dus beenruimte genoeg.

Gedurende de 11u durende vlucht dan een viertal films bekeken: Vantage Point, Definetely maybe, nen tekenfilm a la the Grinch en The Spiderwick Chonicles, ook ne kinderfilm (twas al laat he, dan gaat het verstand in child-mode).
Voor de rest niet veel te beleven uiteraard, beetje geslapen, wat gegeten,... Tja, tis een vliegtuig he. Buiten aan de stewardessen gaan zagen voor extra nootjes en drinken, valt er niet veel te doen.

Na de landing in Taipei dan opnieuw een hotel-voucher gekregen voor het Chuto Plaza hotel, hetzelfde als de vorige keer. En dan moe en niet moe in bed gekropen. Het was toen middernacht hier in Taiwan, en vier uur 's ochtends in NZ. Echt moe was ik niet, wegens nog te alert van het luchthavengedoe.

Geplaatst door Kenneth NZ 9:31 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged air_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint