Een Travellerspoint blog

Mount Te Aroha en the final Thermal Pool

De laatste beklimming, afgesloten met de laatste keer weken in een thermal pool...

semi-overcast 13 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Die ochtend leek het weer toch al wat beter dan de laatste dagen. Hopelijk ging dat zou blijven tijdens mijn voorlaatste dag hier, want ik was van plan om vandaag mijn laatste hike te doen, op Mount Te Aroha, 950m hoog.

Eerst nog voor het grootste deel Kowhai uitgekuist, zodat ik daar de laatste dag niet heel veel tijd aan moest besteden, en dan richting Te Aroha Domain, waar o.a. de thermal pools zijn gevestigd en de track naar de top begint.

Normaal gezien duurt de tocht naar de top 2.5 uur, maar athletisch en ondertussen goed getraind als ik ben, bereikte ik na 1.5 uur al de top. Het was wel een plezante klim. Nog een laatste keer in de bossen, op een redelijk steil pad, af en toe handen ook moeten gebruiken om via rotsen en boomwortels naar boven te geraken. En het leek zeker langer dan 1.5 uur te duren, dus zeker en vast een goeie klim om af te sluiten, Boven dan een mooi zicht gehad op de Waikato-provincie langs de ene kant en de Bay of Plenty aan de andere, hoewel langs die kant de wolken toch wel het zicht enigszins belemmerden. Omdat er boven toch ook wel een stevige wind waaide, niet echt heel lang daar gebleven, boterhammetje gegeten en mijn laatste afdaling hier in NZ aangevat. De afdaling was even leuk als de klim, door de sommige moeilijkere stukken, en uiteraard ook minder vermoeiend.

Rond 13u30 dan terug beneden, ongeveer 3.5 uur ben ik onderweg geweest. Omdat deze fysieke inspanning beloond moet worden, en mijn laatste tocht in schoonheid moest eindigen, had ik ook 45 minuten in een thermal pool geboekt. In tegenstelling tot de andere pools die ik hier bezocht heb, waren dit geen 'public pools', maar kon je een prive-bad afhuren voor een half uur of 45 min. En als je iets doet, moet je het goed doen, dus ben ik voor de volle 45 minuten gegaan. In een prive-ruimte had je dan de kleedkamer en douche, en in een ander gedeelte het bad zelf, groot en rond, uit Kauri-hout, tot aan de rand gevuld met thermal water, lekker warm. Je kon via kranen zelf de temperatuur regelen, en je kon ook de 'spa' aanzetten, wat voor een jacuzzi-effect zorgde. Daar heb ik dus 45 min goed in kunnen weken en genieten, relaxen na mijn inspanning. De stoffen in het water zorgen ervoor dat je huid echt superzijdezacht aanvoelt. Hemels.

Die 45 minuten zijn uiteraard weer veel te snel voorbij gegaan, en daarna ben ik verder gereden richting Auckland, de eindbestemming van mijn reis. Waar ik Kowhai de volgende dag terug moest gaan binnenbrengen. Ik had verwacht dat er onderweg naar Auckland toch nog iets interessants te zien ging zijn en ik onderweg wel ergens nog kon parkeren en overnachten, maar dat was noppes. De hele rit van Hamilton richting Auckland was lelijke lintbebouwing van industrieterreinen, afgewisseld met stadjes waar er niks te zien was, en dus ook geen holiday-campervanpark was. Af en toe nog overwogen om gewoon ergens op straat te gaan staan, maar toch besloten om het niet te doen, kwestie van geen problemen te zoeken op mijn laatste nacht. It just didn't feel right.
De hele streek was trouwens een groot contrast met het Nieuw-Zeeland waar ik de laatste anderhalve maand in vertoefd heb. Veel verkeer, drukte, totaal iets anders dan de weidse landschappen en rustige wegen, waar je amper iemand anders tegenkomt. Dat was wel even aanpassen. Wat gaat dat geven als ik terug in Belgie ben?!

Uiteindelijk dan ik de campervanholidayparkbrochure een park gevonden in Manukau, een buitenwijk ten Zuiden van Auckland, waar ik terecht kon voor de nacht. Het was trouwens een stormachtige nacht, met het ene onweer na het andere, dus dat heb ik hier dan ook weer eens meegemaakt. 's avonds dan in de keuken een beetje de rest van al het eten dat ik over had opgegeten (o.a. penne uit blik, maar het smaakte beter dan het klinkt :) ) en wat TV gekeken en ge-internet. Dan gaan slapen, voor de laatste nacht in Kowhai, met stevig getokkel van regendruppels op het dak, blij dat ik een veilige plaats had gevonden.

Geplaatst door Kenneth NZ 19:24 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged tourist_sites

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint