Een Travellerspoint blog

Waitomo Main Cave, Otorohanga Kiwi's en Wairere Falls

De gewone toerist uitgehangen in Waitomo, Kiwi's gaan zien en naar de top van een waterval gestapt

rain 10 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Na mijn ongelooflijk grot-avontuur van gisteren, wilde ik toch ook nog de Main Cave van Waitomo zien waar de meeste toeristen voor komen. De eerste tour was om 9u, en die heb ik dan gedaan omdat ik toch al wakker was. Blijkbaar was ik de enige die toen al wakker was, want ik was de enige deelnemer in de tour. Ik heb dus een prive rondleiding gekregen! Als eerste van de dag de grot in, alles stil, geen andere groepen voor of achter me, enkel de rust en het gedruppel van water. De gids heeft me toen ook een stukje van de grot laten zien waar groepen normaal gezien niet komen, dus dat was ook een meevaller. Mooie grot, dat wel, en groot, veel groter dan de andere van gisteren, mooi verlicht ook. En dan op het einde van de tour een bootje in en door de glowwormgrot gevaren (en hiervoor was ik eigenlijk gekomen). Een immense grot, pikdonker, met aan het plafond duizenden glowworms! Net sterren aan de hemel, gloeiend in verschillende sterkte. Echt magisch. Voor de eerste Maori was dit een heilige plaats, en de eerste blanke is er maar +-120 jaar geleden ingegaan. Echt wondermooi. Net een sprookjeswereld. Ik ben blij dat ik deze extra tour nog gedaan heb, het was zeker de moeite waard en heeft al mijn verwachtingen ingelost.

Nu ik zowat gedaan heb wat Waitomo te bieden heeft, ben ik doorgereden naar Otorohanga, een klein stadje 11km ten Noorden van Waitomo, waar er ook een Kiwi-huis is. Het is ongeveer een maand geleden dat ik mijn eerste Kiwi gezien heb (in Rotorua), dus ik wou er wel nog een paar zien, op het einde van mijn reis, nu dus. Er waren twee kiwi's, een mannetje en een vrouwtje, zeer actief bezig met het zoeken naar eten. Het vrouwtje is groter dan het mannetje, en dat was wel een redelijk groot beest, in vergelijking met de eerste kiwi's die ik gezien had (want dat waren mannetjes). Heb geprobeerd wat te filmen met mijn fototoestel, we zullen zien wat dat geeft, want het was daar redelijk donker. Ik vond het tof nog wat kiwi's gezien te hebben, maar het Kiwi-huis in Rotorua was toch beter. Nu was het enkel achter glas en in Rotorua niet, daar kon je echt dichtbij de kiwi komen zonder glas ertussen, en dat geeft toch een veel aangenamere ervaring. Maar toch tof om die boeiende beestjes nog eens te zien.

Aangezien ik nu twee dagen extra heb gekregen, nu mijn vlucht twee dagen uitgesteld is, moest ik die tijd zien in te vullen. Op mijn to-do-lijstje stonden ook nog de Wairere Falls, een grote waterval niet zo heel ver van Otorohanga vandaan, een 50 km maar. Onderweg ook nog langs Matamata gepasseerd, waar Hobbiton, de woonplaats van de hobbits uit Lord of The Rings opgenomen is. En ze zijn er daar wel fier op. Borden en standbeelden van LOTR-figuren sieren het straatbeeld. Je kon ook een tour doen naar de echte filmsetlocatie, maar echt veel was er toch niet meer te zien volgens de foto's, dus dat maar overgeslagen en verder doorgereden naar de Wairere Falls. Daar heb ik dan een tocht naar de top van de waterval gedaan. Het duurde iets meer dan een uur voor ik boven was, het bovenste deel van het pad was lekker modderig door de regen, maar mezelf toch weten recht te houden. En dan bovenaan de waterval kunnen zien hoe een op het eerste zicht rustig kabbelend riviertje ineens 150m naar beneden stort. Bovendien stond er boven redelijk veel wind, waardoor zelfs een deel van het water terug naar boven werd geblazen, recht in mijn gezicht natuurlijk! Was wel spectaculair, om daar te staan en de wind en het opzwiepende water te weerstaan. In no time waren mijn jas en broek doorweekt, maar gelukkig bleef ikzelf droog. Toch goed materiaal hoor, Jack Wolfskin.

Eens terug beneden dan naar Te Aroha gereden, want daar was nog een berg van 950m waar je naar boven kon stappen, en dat ging mijn activiteit voor de volgende dag worden. In het enige campervanpark daar genesteld voor de nacht, en mijn avond wat gevuld met internetten en tv kijken, terwijl buiten het stevig regende en waaide. Op de radio vertelden ze dat de winter eindelijk in het land was, met sneeuw en hagel in het Zuidereiland, en fikse regen en onweer in het Noorden. Het lijkt alsof ik hier net op tijd vertrek :) Hoewel ik de laatste dagen toch ook al flink mijn deel van de regen gekregen heb om mij een goed beeld te kunnen vormen hoe het heel mijn reis had kunnen zijn. Gelukkig was het niet zo en heb ik voor 85% prachtig stralend weer gehad!

Geplaatst door Kenneth NZ 13:46 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged tourist_sites

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoi, ikke ben terug tijdens de Fieste, ttz op 22 juli en de Stef is in die week ook hier ; eigenlijk vertrekt hij terug eind aug. Maar ben jij dan niet naar Vietnam of zo ? Piesie

door PC96774

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint