Een Travellerspoint blog

Geen Mount Taranaki, New Plymouth dan maar.

Regen, ontbijt, regen, museum, regen, zwembad, regen, cinema, regen.

rain 13 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Ik had Mount Taranaki, een 2500m hoge, konische vulkaan enkel maar vanop een afstand gezien, ongeveer een maand geleden, vlak nadat ik de Tongariro Crossing had gedaan, die dagtocht tussen twee andere vulkanen: de Tongariro en Ngauruhoe. En vanop een afstand van 100 km zag het er al indrukwekkend uit, dus van dichtbij ging dat nogal wat zijn...

Alleen heb ik hem nooit gezien. Gisteren was hij al in donkere wolken gehuld, en had ik enkel zijn voet gezien, en vandaag was heel de streek ondergedompeld in de regen, met een stevige wind erbovenop. Er was dus geen denken aan om vandaag daar te gaan stappen, dat had geen enkele zin. Het weerbericht zei bovendien dat het zeker de komende dagen identiek hetzelfde weer ging zijn. Fikse regen, met tussendoor ook wat extra regenbuien... De aanblik van Mount Taranaki in de zon van dichtbij zal dus niet voor deze reis zijn... Jammer. Ik had er naartoe moeten rijden toen ik voor het eerst op het Noordereiland was. Toen was het nog mooi weer, maarja, daar kan ik nu niets meer aan veranderen he. Bovendien had ik toen op het Zuidereiland een dag later geweest, waardoor andere dingen dan weer in het water zouden gevallen zijn...

Dus wat doet een mens dan als het geen weer is om buiten te komen: idd, binnen blijven. Goed gaan ontbijten, en live zien hoe de Hollanders op hun doos krijgen van de Russen op het EK. Eens door het lokale museum wandelen. Ben ook gaan zwemmen in het gemeentelijk zwembad. Tof, veel speelgerief, en een saunake en stoombad gedaan. Deed wel deugd, want was al een heel tijdje geleden.

Om 13u ben ik dan naar de cinema gegaan, om The Chronicles of Narnia: Prince Caspian te gaan zien. Voor Indiana Jones 4 werd er een trailer van getoond, en ik herkende enkele locaties van Narnia erin (want die is ook in NZ opgenomen) en dus wou ik de film hier ook wel zien, om te zien of ik nog meer van het landschap zou herkennen.
Helaas, en niet totaal onverwacht, was ik niet de enige met het idee om een druilerige zondagmiddag in de cinema door te brengen. Ik was de 4e laatste die een kaartje kocht. Gelukkig moest ik niet helemaal vooraan zitten, want enkele rijen ervoor was er nog een plaatsje vrij langs het gangpad. De film is hier 16+ wegens het geweld, maar zeker de helft van het publiek waren kindjes. Ouders trekken er zich hier blijkbaar niets van aan. En terecht, want zo erg was het niet. Tijdens de film trouwens Skittles gegeten ipv popcorn, een soort snoepjes dat je bij ons moeilijk te pakken kunt krijgen, maar ik nog herkende van uit de V.S. Jammie.

Toen de film gedaan was, rond 16u ongeveer, was het ook even opgehouden met regenen, en dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn tocht verder te zetten, richting Waitomo, waar er wereldberoemde grotten met glowworms (glimwormen) te bezoeken zijn. Dat ging het laatste echte hoogtepunt van mijn reis hier zijn.

Na 2.5 uur rijden toegekomen in het kleine dorpje, ingecheckt in het holidaypark, pizza gaan eten (want veel andere alternatieven waren er niet en ze werden wel aangeraden door de Lonely Planet). En na de pizza nog wat in de jacuzzi gaan zitten van het holidaypark, met af en toe wat regendruppels, maar die zorgden voor een welgekomen verfrissing. Om 21u30 er dan uitgejaagd omdat het ging sluiten.

Daarna nog wat de was gedaan, want had geen propere kleren meer, en dan gaan slapen, want voor de volgende dag had ik de Full Day Lost World Epic geboekt, in een van de Waitomo Caves!

Geplaatst door Kenneth NZ 18:01 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged tourist_sites

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint