Een Travellerspoint blog

Cook Strait Crossing en een lange rit naar New Plymouth

Bootje varen en autootje rijden

semi-overcast 15 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Vandaag heb ik mijn laatste uren op het Zuidereiland doorgebracht. Overnacht in een camperpark dichtbij de ferry-terminal van Interislander. Voor de overzet terug naar het Noordereiland heb ik eens de andere ferry-maatschappij genomen, kwestie van eens te kunnen vergelijken (van Noord naar Zuid heb ik de Bluebridge-ferry genomen). Voor het inschepen opnieuw een uur moeten wachten, van de gelegenheid dan nog maar eens gebruik gemaakt om Kowhai wat op te kuisen, hoewel er niet zo veel rommel lag. Heb tijdens het wachten ook opnieuw mijn veter in mijn bergschoen weten te krijgen. Ik had die immers moeten gebruiken om het mechanisme van de reservebanden vast te maken, want met een band minder erin, was dat nogal redelijk onstabiel en heb ik met behulp van mijn veter (het enige stukje touw in mijn bezit) weten vast te maken.

Op zich verschillen de ferry's niet zo veel, beide zijn ok voor wat ze moeten doen, alleen vond ik de Bluebridge wat moderner. Meestal zit je toch op het dek naar buiten te kijken, dus zoveel verschil maakt dat niet. Het zicht was trouwens weer uitzonderlijk mooi. Nog een laatste blik op Picton en het Zuidereiland, door de Queen Charlotte Sound, maar nu in omgekeerde richting uiteraard, en dan koers naar Wellington, op het Noordereiland.

Toen we terug in Wellington aankwamen, om 13u, na een tocht van 3 uur, was ik eerst van plan om nog even naar het Te Papa museum te gaan (groot nationaal museum van NZ), daar toch besloten om rechtstreeks door te rijden richting Mount Taranaki, want dat ging nog een lange rit worden, en het zonnetje scheen, dus daarvan geprofiteerd om mooi verder richting het Noorden en Westen te cruisen. Onderweg niet veel gestopt: een keer om te tanken, en nog een keer voor een vieruurtje.

Een goeie 350 km verder, en iets meer dan 5 uur later, toegekomen in New Plymouth, de grootste stad in de buurt van Taranaki, iets meer naar het Noorden. Plan was om de volgende dag een dagtocht te doen op de Taranaki-vulkaan.

's Avonds beetje gewandeld door New Plymouth, want kon de beweging wel gebruiken na een halve dag rijden. Toffe stad, leuke hoofdstraat. Thais gaan eten. Lekker. En daarna in een Irish Pub naar de rugby-interland tussen de All Blacks (NZ) en Engeland gaan kijken. De All Blacks hebben de Engelsen fameus op hun doos gegevens, was 48-12 of zoiets, zeer tot de tevredenheid van iedereen in de pub aanwezig.

Dan gaan overnachten in een camperpark dat gelegen was in een groen valleitje vlakbij het centrum, tussen de bomen. Was wel een mooie omgeving, maar heb er niet veel van gemerkt want het was al donker. Het temperatuurverschil met het Zuidereiland was trouwens ook enorm. Vorige nacht nog met thermisch ondergoed, pyjama en twee donsdekens geslapen, en nu enkel boxershort en een donsdeken, en zelfs dat was nog te warm... Ja, er zijn weldegelijk nog andere verschillen tussen de twee eilanden, behalve het landschap...

Geplaatst door Kenneth NZ 21:19 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged automotive

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Voor moest ge nog geen vriendinneken opgepikt hebben onderweg, hier de populairste datingsite van Nieuw-Zeeland: http://www.adultsheepfinder.com/

;-)

door Poekie

't schijnt inderdaad wel redelijk wa vrijgezel vrouwelijk schaap rond te lopen in NZ! Hehe. Er nog niet in geslaagd iets van het EK voetbal te volgen ginder?

door De Calle

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint