Een Travellerspoint blog

Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

Geweldig verjaardagscadeautje aan mezelf

sunny 13 °C
Bekijk New Zealand op Kenneth NZ's reiskaart.

Die ochtend in Hanmer Springs was er een mooi vorstlaagje op de grond toen ik opstond, prachtig hoe de bergen er uitzagen in de opkomende zon. Onmiddellijk na het opstaan doorgereden naar Kaikoura, via de toeristische scenic route (en geen enkele andere toerist gezien onderweg, mooi), langs heuvels, schapen met een vorstlaagje op en uiteindelijk langs de prachtige kustlijn. Want ik moest zeker op tijd in Kaikoura zijn voor mijn verjaardagscadeautje aan mezelf (ja, op 19 juni was het mijn verjaardag, dus aan iedereen die eraan gedacht heeft: hartelijk dank! Aan diegenen die hem vergeten zijn: Foei! Maar geen probleem, jullie mogen mij een pint trakteren wanneer ik terug ben. Aan diegenen die zelfs niet wisten wanneer mijn verjaardag was: Uiteraard geen probleem, bij deze weten jullie het nu, maar jullie mogen mij ook op een pint trakteren wanneer ik terug ben!).

Ik had mijn reis namelijk een beetje zo gepland dat ik vandaag met dolfijnen kon gaan zwemmen!

Rond de middag mij dan aangemeld bij Dolphin Encounter, en alles zag er goed uit, mooi weer, zee niet te wild, en de voormiddagsessie had een groep opgemerkt die redelijk speels was, op ongeveer 35 min varen! Dan in het centrum daar omgekleed in een wetsuit, compleet met schoenen, vinnen, kap voor het hoofd, handschoenen en snorkel en duikbril, zodat we zeker geen kou kregen in het water.

Na een introductiefilmpje over wat wel en wat niet te doen, dan de bus op naar de haven, waar we dan aan boord gingen en koers zetten naar waar de dolfijnen het laatst gezien werden (het zijn immers wilde dieren, en die blijven niet wachten op toeristen...). Na ongeveer een 40 minuten een eerste klein groepje gezien van 6 dolfijnen, en toen mochten we een eerste keer in het water.

Aangezien deze dieren in het wild leven, werd ons gezegd dat we de dolfijnen moesten entertainen, en niet verwachten dat de dolfijnen ons gingen entertainen. We moesten dus piepende geluidjes maken opdat ze geinteresseerd zouden worden in ons, en eens van dichterbij kwamen kijken. Ook onder water duiken hielp.
Dus de instructies gevolgd en een paar keer onder water gedoken en piepgeluidjes gemaakt, en dat hielp inderdaad enorm. Voor ik het wist waren alle zes de dolfijnen vlak rond en onder mij toertjes aan het draaien. Geweldig! Echt prachtige beesten. En daarna kwamen ze regelmatig opnieuw rond mij zwemmen, even kijken en goeiedag zeggen en dan terug weg. Dat duurde ongeveer een 10tal minuten, schat ik.

Daarna werden we terug in de boot geroepen, de schipper ging op zoek naar een grotere groep (bijgestaan door een spotter-vliegtuigje), en daarna mochten we nog drie keer in het water. De tweede en derde keer waren iets minder interessant. De dolfijnen zwommen verder, zonder met ons te willen spelen, maar de vierde en laatste keer was ook even goed als de eerste keer. Veel dolfijnen, ik schat een twintigtal, waren rond en onder onze groep van 9 personen aan het zwemmen, en kleine sprongen aan het maken. In totaal denk ik een half uur met de beestjes kunnen zwemmen, die vaak heel dicht langs me kwamen zwemmen, langs alle kanten, en dan toertjes draaien wanneer je ook mee toertjes draaide, heel grappig.

En dan teruggeroepen naar de boot, want onze tijd zat er jammer genoeg op. Maar echt een geweldige ervaring. Prachtig verjaardagscadeau aan mezelf! Tussen deze prachtige, wilde dieren kunnen zwemmen, met hen interageren en spelen, echt waanzinnig goed.

Hieronder is een foto van de dolfijnen, het zijn Dusky-dolfijnen, die alleen in het zuidelijk halfrond voorkomen dacht ik:

P1000975.jpg

Een Nederlander had ook een onderwatercamera bij, heb hem mijn e-mailadres gegeven. Hopelijk mailt hij wat foto's door.

's Avonds dan gaan eten in een restaurant dat me werd aangeraden door de uitbater van het internetcafe, want had wel zin in iets lekkers. Als voorgerecht Seafood chowder, soort stoofpotje van vis. Lekker, maar minder lekker dan die in dat restaurantje in de Catlins, en daarna een pasta, die wel ok was, maar niet echt spectaculair. De witte wijn was wel zeer goed.

's Avonds dan in het hostel dan nog met een bende naar American Beauty gekeken, en dan zeer tevreden gaan slapen, dromend van de dolfijntjes.

Geplaatst door Kenneth NZ 17:34 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged ecotourism

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint